Review*: Babor Relaxing Lavender Mint Calming Body Butter

sreda, april 22, 2015

Heeej! :)

Tokrat bom ocenila Babor maslo za telo, ki sem ga prejela v oceno. Poleg masla za telo, sem od podjetja Babor prejela še lak za nohte in senčilo. Več o njihovi kozmetiki pa drugič. :)
Seveda pa velika hvala podjetju za poslane izdelke. <3
Nekaj o znamki Babor: Moram priznati, da sama prej še nisem slišala za njihovo kozmetiko, zato sem izdelke z velikim veseljem preizkušala. 
Znamka Babor obstaja že od leta 1956. Združujejo naravo in znanost v proizvodnji inovativnih, profesionalnih izdelkih za nego kože, ki dosegajo in presegajo najvišje standarde kakovosti in učinkovitosti. Kozmetika Babor se je uveljavila kot ena najmočnejših blagovnih znamk v svetu profesionalne kozmetike in je zastopana v več kot 60ih državah po svetu. 
Sedeže podjetja je v Aaachnu v Nemčiji, vendar imam tudi pri nas ekskluzivnega zastopnika. To so Terme Maribor d.o.o., poleg tega pa lahko izdelke Babor najdete tudi v nekaterih lepotnih salonih po Sloveniji.

Embalaža: Maslo za telo se nahaja v okrogli trdi beli plastiki. Embalaža je zelo kompaktna, zato preživi tudi padce, vendar pa je embalaža malce težja, zato ni najbolj priročna za prenašanje v torbici. Sama sem prejela maslo v manjši embalaži, 50ml.
Moje mnenje o maslu za telo: Prejela sem torej maslo za telo iz linije Spa in sicer z vonjem sivke in mete, ki naj bi delovali na telo pomirjajoče. Predvsem za sivko je splošno znano, da pomirja in pomaga pri spancu. Seveda me je zanimalo, ali bo podobno tudi pri tem maslu. Naj najprej omenim teksturo masla. Kot se za maslo spodobi, je tekstura precej gosta in kremasta oz. bogata, vendar lepo mazljiva. Naj omenim še, da se v tem maslu skriva še karitejevo in kakavovo maslo, zaradi česar je tekstura res razkošna in bogata. Maslo je zelo svetle, 'lavander/sivkine' barve, ki že skoraj vleče na belo barvo (na slikah žal ni vidno).
Ko izdelek razmažemo po telesu, potrebuje nekaj časa da se vpije, kljub temu pa ne pušča mastnega sloja. Koža je po uporabi masla prijetno dišeča, mehka in nahranjena. Sama nimam velikih težav s suho kožo, vendar imam bolj suhe le noge, zato sem na tem predelu tudi najpogosteje uporabljala omenjeno maslo. Moja koža na nogah je s tem maslom bila res lepo nahranjena, ta učinek pa je trajal še naslednji dan, do naslednjega tuširanja.
Meni je načeloma vonj sivke prijeten, v kolikor ni premočan. Vonj tega masla je dokaj močan (vendar še vseeno ne preveč), ko odpremo embalažo, kljub temu pa se med nanašanjem na telo ta vonj malo 'porazgubi' in ni več tako močan. Vseeno pa lahko zaznamo bolj vonj sivke, kot pa mete. V vsakem primeru pa je vonj svež in 'hladilen'.
Vonj se na moji koži obdrži pribl. 4 ure. Opazila sem, da je vonj sivke res pomagal pri sprostitvi in tudi s spancem nisem imela nobenih težav, čeprav načeloma s slednjim načeloma nikoli nisem imela težav (trkam na les). :) Maslo še posebej rada uporabljam zvečer, po napornem dnevu, saj me vonj sivke še dodatno sprosti in pomiri.
Pri podjetju Babor pravijo, da naj bi to maslo imelo tudi 'anti-aging učinke' (antioksidanti v maslu preprečuje prezgodnjo staranje kože zaradi okolijskih dejavnikov), o katerih pa sama ne morem govoriti, saj je moja koža še 'mlada'. :)
Povzetek: Meni osebno je maslo zelo prijetno in ga z velikim veseljem uporabljam. Zelo mi je všeč gosta in kremasta tekstura, ki mojo kožo na nogah naredi res prijetno gladko in nahranjeno. Mislim, da še nisem sprobala bolj goste oz. bogate teksture masla, kot je to. :) Velik plus je tudi prijeten vonj po sivki in meti, ki deluje zelo sproščujoče.
Maslo se mi zdi odlično za vse, ki imate suho kožo ali kožo, ki se lušči in ki obožujete vonj sivke oz. imate težave s spancem ter potrebujete nekaj sprostitve zvečer.

Sestavine:
Cena: Maslo za telo s sivko stane 43€ (za 200ml). Cena sicer res ni ugodna, vendar pa je zaradi goste in 'luksuzne' teksture potrebna zelo majhna količina izdelka za celotno telo, zato boste imele maslo za zelo dolgo časa. Sama ga uporabljam že kar nekaj časa, pa ga imam še skoraj celega (50ml). 
Čeprav moram priznati, da sama za maslo ne bi odštela toliko denarja, je pa res, da moja koža po telesu ni zelo suha in tako so mi dovolj drogerijska masla/losjoni za telo.
Ostale Babor izdelke oz. linije lahko preverite tukaj.

Še enkrat hvala podjetju, kmalu pa sledi še ocena laka za nohte in senčila za oči.


Ste tudi ve že preizkusile kakšen izdelek znamke Babor? Vas je kateri od njihovih izdelkov pritegnil?



S.


*Izdelek mi je bil poslan v oceno, napisano pa je izključno moje osebno mnenje, ki je iskreno!

You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3