Wishlist: Matte Liquid Lipsticks

petek, avgust 12, 2016

Nekatere ste najbrž že prebrale, da sem zadnje čase kar malo obsedena z mat ustnicami, oziroma s tekočimi šminkami, ki na ustnicah ustvarijo mat efekt. Poleti imam na sploh veliko raje mat efekt, ker se moj obraz že na splošno rad sveti in izgleda masten. Tako uporabljam matirajoče kreme za obraz, pudre in nenazadnje tudi šminke za ustnice. Poleg tega pa poleti nimam večjih težav z izsušenostjo ustnic, zato mi je ta efekt res zelo ljub (+obstojnost je odlična in tako se šminka ne ''stopi'' na meni). 
Mat ustnice v vibrantnih roza, fuksija in rdečkastih odtenkih so tako že skoraj postale moj zaščitni znak. :)  
V zadnjem času sem kupila kar nekaj tekočih mat šmink (pokažem vam jih kmalu), seveda pa sem si že nagledala nekaj novih, ki bi jih z veseljem dodala v svojo zbirko. 
Danes vam tako predstavljam nekaj meni najbolj zanimivih šminkic - večinoma znamk, ki jih v kolekciji še nimam (v oklepajih najdete moje želene odtenke). Ker zelo rada primerjam podobne produkte med seboj, me res zanima, kako bi se spodnje šminke obnesle v primerjavi s tistim, ki jih že imam. :)
1. Oriflame The One Lip Sensation Matte Mousse (Satin Rose, Pink Velour): Tudi Oriflame se je pred nedavnim pridružil trendu tekočih mat šmink in izdal še svojo verzijo. O teh šminkah sem prebrala kar nekaj pohval in tudi nabor odtenkov (sploh rozastih) mi je izredno všeč, zato je visoko na listi želja. Šminka naj bi imela prijetno kremasto in lahkotno teksturo, v obliki ''moussa'', poleg tega pa naj bi bila še zelo obstojna. Trenutno kolebam med odtenkoma Satin Rose (malo bolj nežen, nude roza odtenek) in Pink Velour (bolj neonsko roza odtenek). Na voljo v Oriflame katalogih (10,99€).

2. Revlon Ultra HD Matte Lipcolor (Devotion, Temptation, Obsession, Seduction): Izredno sem vesela, da je končno tudi Revlonova verzija tekoče mat šminke na voljo pri nas (če se ne motim, od DANES naprej). Sicer sem prebrala, da te šminke potrebujejo kar nekaj časa, da se posušijo, zato morda ne bi bile najboljša izbira za tiste, ki si želite mat efekt še isto minuto, ko šminko nanesete. Meni vseeno delujejo obetavno, saj naj bi imele tudi nekaj vlažilnih lastnosti (za tiste dneve, ko ustnice vseeno potrebujejo malce nege), pa tudi embalaža in vsi ti roza-nude odtenki me prepričajo. Na listi želja imam skoraj vse odtenke (vsi so prekrasni!), bom pa seveda za začetek preizkusila samo enega ali dva - da vidim, ali me formula sploh prepriča. Pri nas jih lahko dobite na Click2chic (12,26€).

3. Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick (odtenki 03, 07, 10): O Golden Rose tekočih šminkah sem prebrala precej deljena mnenja, zato se zaenkrat ne morem odločiti, ali si naj privoščim kakšen odtenek ali ne. Vseeno sem jih postavila na to listo, saj bi zelo rada preizkusila čim več tekočih mat šmink iz različnih cenovnih razredov ter naredila eno primerjavo - morda pa odkrijem kak nov favorit med cenejšimi znamkami. Cena teh šmink se mi ne zdi pretirana (okoli 6€), zato morda vseeno kupim kakšen odtenek, da se prepričam na lastni ''koži''. Me pa res zanima, kakšne izkušnje imate ve z njihovimi tekočim mat šminkami, če ste jih seveda preizkusile? Pri nas jih lahko dobite v Golden Rose trgovinah, kmalu pa tudi na Ličila.si.

4. Jordana Sweet Cream Matte Liquid Lip Color (Rose Macaron, Strawberry Cheesecake, Raspberry Tart): Še ena znamka tekočih mat šmink, o kateri sem prebrala mešana mnenja. Njihove šminke sta preizkusili tudi naši dve blogerki: Tamara, ki je imela bolj slabe izkušnje in Mateja, ki jih je precej pohvalila. Problem naj bi v bistvu bil pri temnejših odtenkih, ki se ne nanašajo tako lepo, oziroma niso popolnoma pigmentirani, medtem, ko naj bi bil svetlejši odtenki kul. Ker imam nagledanih nekaj svetlejših odtenkov + cena ni previsoka, bom verjetno vseeno kupila en odtenek in si potem ustvarila lastno mnenje. Poleg tega je Jordana sestrska(?) znamka od Milani (ki ima za moj okus ODLIČNE tekoče mat šminke), tako da me morda šminke le pozitivno presenetijo. Pri nas jih lahko dobite na Click2chic, za 5€.

5. L.A. Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss (Fantasy, Dreamy, Playful): Med iskanjem mat šmink, ki jih lahko naročim pri nas, sem naletela na eno zanimivo in ugodno ameriško znamko: L.A. Girl. Zagotovo bom preizkusila kakšen odtenek, saj še nimam nobenega njihovega izdelka, obenem pa naj bi šminka na ustnicah (sodeč po ocenah na spletu) bila izjemno obstojna. Pri nas jo dobite na Moji drogeriji (7,64€).
1. NYX Lip Lingerie Liquid Matte Lipstick (Lace Details, Push-up, Bedtime Flirt, Ruffle Trim): Z ameriško drogerijsko NYX kozmetiko sem se spoznala že kakšni dve leti nazaj, ko sem prvič preizkusila njihov Soft matte lip cream, ki me je navdušil zaradi lahke in ne preveč suhe formule, ki se posuši v prijeten satenasto mat finiš. Nekaj časa nazaj pa mi je v oči padla njihova kolekcija Lip Lingerie, v kateri se nahajajo krasni nude odtenki, ki imajo prav tako mat zaključek. Všeč mi je, da je nabor res velik in tako se za vsak okus ter ten kože najde kakšen. Čeprav sem po srcu ''rozika'', pa so me začele navduševati tudi mat ustnice v rjavkastih nude odtenkih (očitno vse slej ko prej vsaj malo podležemo trendu iz 90ih). Ta linija je visoko na moji listi, vendar mi je trenutno nedostopna, saj jo moram naročiti iz tujine. Na voljo je na Boots International (okoli 7,60€).

2. & 3. LA Splash Lip Couture Waterproof Matte Liquid Lipstick (Forbbiden, Lollipop, Summer Bliss, Latte Confession, Ghoulish) / Forbbiden Kiss Velvet Matte Lipstick (Exposed, Fantasy, Iresistable, Latte): Še ena zanimiva in meni ne poznana znamka, ki sem jo odkrila na spletni strani Moja drogerija. Znamka LA Splash ponuja kar dve vrsti mat tekočih šmink v različnih odtenkih. Prva kolekcija je Lip Couture Waterproof, ki vsebuje tekoče šminke z žametno mat finišem. Kaj me je najbolj pritegnilo: šminke naj bi bile vodoodporne in torej zelo obstojne. Tudi barve so nekaj posebnega in v liniji je kar nekaj ''nevsakdanjih'' odtenkov. Druga linija pa je Forbidden Kiss Velvet, ki prav tako vsebuje šminke z žametno mat efektom, vendar naj bi ta linija bila bolj vlažilna in udobna za nošenje (vsebuje vitamin E). Kolikor sem zasledila po internetu, se je tudi ta linija dobro obnesla, kar se tiče obstojnosti. Ta linija v nasprotju s prvo vsebuje bolj rjavkaste odtenke. Je pa cena obeh linij malo bolj zasoljena (17,62€), zato me zanima, če je katera že preizkusila njihove šminke?

4. Tanya Burr Soft Luxe Collection Matte Lip (vsi odtenki - Puppy Paws, Rhubarb and Custard, Martha Moo): Youtuberko Tanyo Burr spremljam že nekaj časa in že njena prva kozmetična linija mi je zaradi krasnih ter dih jemajočih nežnih embalaž takoj padla v oči. Že prej sem si želela preizkusit kakšen njen gloss (če ne drugo, zaradi embalaže), ko pa sem videla, da v novi liniji Soft Luxe Collection ponuja še ''tekoče'' šminke z mat efektom, pa od navdušenja kar nisem mogla k sebi. :) Izjemno so mi všeč vsi trije odtenki, saj ponuja nude Kylie Jenner odtenek, vibranten roza in pa svetel koralen odtenek. Šminke naj bi imele zelo dobro pigmentacijo in obstojnost, vendar pa naj bi bile tudi malo bolj ''suhe''. Cena teh šmink ni previsoka, zato so izjemno visoko na moji listi želja. Na žalost pa jih je potrebno naročiti iz tujine. Kupiti jih lahko na FeelUnique (7,67€). 

5. Gerard Cosmetics Hydra Matte Lipstick (Serenity, 1995, Ballet Slipper, Invasion, Cher, Honeymoon, Mile High): Za tole znamko sem izvedela šele pred kratkim. In sicer jo je precej pohvalila ena od slovenskih blogerk - Urška, ki je zelo zadovoljna z njihovimi šminkami; dobre ocene pa sem zasledila tudi na spletu. Formula teh šmink naj bi bila odlična, saj je zelo obstojna, ni ''cakey'' ali preveč suha. Tudi izbira odtenkov je ogromna. Na žalost še ena od znamk, ki jo je potrebno naročiti iz tujine. Najdete jo na BeautyBay (11,20€ - so pa nekateri odtenki trenutno znižani). 

Ste tudi ve ljubiteljice tekočih mat šmink ali imate raje navadne mat / kremaste?
Mi morda priporočate/odsvetujete še kakšno mat tekočo šminko? :)





You Might Also Like

9 komentarji

  1. LA Girl je super!

    Imam en odtenek pa je res neverjetno obstojna, poleg tega pa je bolj comfortable za nosit kot od Colourpop tekoča šminka. Super res, moja ocena bo kmalu na blogu, priporočam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A res? :D
      Wau, potem pa bo za probat! :) Joj, kako bi rada kakšno stvar probala od Colourpop (tudi šminko), a je poštnina draga kot žafran. :(( Ti si jo naročila prav z njihove strani ali ti jo je kdo prinesel iz tujine?
      Se pa veselim ocene L.A. Girl šminke. ;)

      Izbriši
  2. Uf najin wishlist se kar sklada :) Če si za kako skupno naročilo prek spleta, me lahko kadarkoli pocukaš za rokav :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Great minds think alike. :PP :)
      Uuu, a resnoo?? :D Se ti javim v kratkem. :P

      Izbriši
  3. Super izbira :D Revlon in LA tudi mene zelooo matrajo. Ampak mi Revlon enostavno nima nekega odtenka, ki bi ga res želela imet in da še nimam podobnega.
    Jordano imam pa jaz isti odtenek, kot Tamara, pa mi je že od začetka super ampak verjento za to ker sem že navajena tanke plasti delat. Je pa res da je lahko malce neenakomerno namazana :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Revlonovi odtenki pa so zame idealni, kar mi po eni strani ni všeč, ker se bom težko odločila za enega.:P Sicer pa jaz sploh ne gledam na to, če mam že podoben odtenek v zbirki ali ne, hihi - ponavadi vzamem tistega, ki mi je pač najbolj všečen.:P
      Jordano moram obvezno probat, pa baje svetli odtenki niso tako problematični, tako da mislim, da ne bo težav. :))

      Izbriši
  4. Pretty much imam isto wishlisto. Najbolj me pa mikajo la splash, zaradi malo bolj odštekanih odtenkov, po drugi strani pa me spet odbijajo zaradi cene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim, da smo si kar podobne kar se tiče tekočih mat šmink. :))
      Enako!! :D če slučajno vseeno kupiš od LA Splash, sporoči kak so! :D

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3