Balea Cleansing Mousse

sreda, julij 13, 2016

Zdi se mi, da je minila že cela večnost, odkar sem nazadnje pisala o kakšnem Balea produktu (če izvzamem objavo o njihovi sončni liniji). 
Pa lahko rečem, da jih kupujem in uporabljam res pogosto. Sploh pa zato, ker gre za odlične produkte, ki jih lahko dobite po zelo ugodni ceni. Poleg tega sem že večkrat opazila, da se kakšen njihov produkt zlahka približa dražjemu in težje dostopnemu.
Danes bom govorila o njihovem čistilnem produktu za obraz - ''moussu'', ki ga uporabljam zadnjih nekaj tednov.
Balea čistilna pena, oziroma mousse, se nahaja v plastični tubici s pokrovčkom na ''klik''. Embalaža je rahlo svetleča, metalik, zato se žal izdelek ne da preveč lepo pofotografirati. 

Tale čistilna pena je en izmed izdelkov, ki so ga v ponudbo dodali šele pred časom (mogoče komaj kakšno leto nazaj). Se pa mi zdi, da so ne dolgo nazaj spremenili barvo embalaže, saj je sedaj v temnejši, vijolični barvi.
Mene je izdelek premamil pred kratkim, ko sem si po dolgem času v DMu vzela malo več časa in sem v miru pregledala njihovo ponudbo.
Pri tem izdelku me je najbolj pritegnilo, da gre za penasto in kremasto teksturo čistilnega gela, ki se mu najpreprosteje reče kar ''mousse'' (se mi zdi da pri nas vseeno nimamo tako natančnega prevoda, je pa izraz penasto še kar blizu temu).

Izdelek mi je ponudil točno to, kar sem od njega pričakovala. Gre res za nežno penasto teksturo, ki je tudi prijetno kremasta in bolj kompaktna. Izdelek se da lepo razmazati, ob stiku z vodo pa ustvari neverjetno bogato, kremasto peno
Mousse je do kože izredno nežen, saj je po uporabi moja občutljiva koža mehka, gladka, očiščena in ni izsušena. Tudi mojo mastno kožo znajo kakšni agresivni izdelki izsušiti, zato sem na to še posebej pozorna. No, pri tem izdelku tega nisem izkusila, zato mi je še toliko bolj všeč. Izdelek zaradi svoje bogate in kremaste strukturo celo navlaži mojo kožo in le-ta je na pogled videti res zdrava in ni pusta.
Pri izdelku sta me torej osvojila ta mehka penasta in gosta struktura ter nežnost do moje občutljive kože. Sicer pa moussa nisem poskušala prav za odstranjevanje makeupa, ker puder in ostalo vedno prej odstranim z micelarno vodico in šele nato uporabim čistilni gel. Mousse sem uporabila šele po čiščenju z micelarno vodico in lahko rečem, da se je super obnesel. Kasneje na koži ni bilo več nobenih sledi ličil, tako da sem po čiščenju takoj nadaljevala s tonikom in kremo.

Katja (Viva la Vida blog) je omenila, da se Balein mousse lahko celo približa slavnemu Shieseidu Ibuki čistilcu (sploh glede na ceno je odličen približek) - klik do njene objave.
Sama Shieseido produkta nisem preizkusila, sem pa od dražjih kremastih čistilnih izdelkov preizkusila Paula's Choice in lahko rečem, da se slednji skrije pred Balea moussom, ker je Balein bolj učinkovit, bolj kremast in gost, se lepše peni, predvsem pa spira - obenem pa je dosti cenejši.
Meni je tale izdelek res super, sploh ker tako paše moji koži in ker ga lahko dobim že za pribl. 3€
Že od nekdaj sem si želela poskusiti čistilni produkt v obliki moussa, vendar je večina takšnih produktov dosti dražjih (tako kot Shiseido). Vesela sem, da Balea sledi trendom in ustvarja vedno nove ter zanimive produkte, ki se lahko približajo marsikateremu dražjemu izdelku. Mislim, da jim zaenkrat odlično uspeva!

Sestavine:
P.S.: Izdelek ne vsebuje mil.
Ste že preizkusile Balein mousse ali to popularno ''penasto čistilno zadevo'' kakšne druge znamke? :)




You Might Also Like

6 komentarji

  1. Jooj, tole se meni sliši tako zanimivo in bi rada poskusila, pa nikoli ne pride na vrsto za nakup :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boš mogla dati na nujni seznam za nakup. :P Mam občutek, da bi ti ta mousse znal biti zelo všeč. :D Tako da ja - moraš probat ob prvi priliki. :))

      Izbriši
  2. Očitno zelo površno nakupujem v dm-u, ker tega še nisem opazila. 😃 Bere se zelo dobro in mislim, da ga bom kmalu preizkusila. 😉

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz tudi do nedavnega nisem opazila tega moussa v DMu. Sem slišala, da bi naj obstajal, vendar ga nikoli nisem prav opazila. :) Še sreča, da sem si en dan vzela malo več časa in podrobneje preverila njihovo ponudbo izdelkov za obraz. :) Res sem zelo zadovoljna z nakupom in ga bom še kupovala. :)) Prosim, sporoči, kako se ti bo zdel, če ga preizkusiš. Za to ceno, mislim da je res vredno probat. :P

      Izbriši
  3. Sem ga kupila potem, ko sem prebrala tvojo objavo. Moram povedati da je zelo dober, saj imam tudi sama zelo občutljivo kožo in mi marsikateri izdelek ne ustreza. Me pa še zanima, katero micelarno vodico uporabljaš, saj pri skoraj vsaki dobim rdečico po obrazu in me peče obraz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, me zelo veseli, da ti je moja objava prišla prav in da ti izdelek odgovarja. :))
      Kar se tiče micelarnih vodic. Preizkusila sem jih že kar nekaj in mi najbolj odgovarja Garnier (roza), Inell (Leclercova znamka) in L'oreal tista zelenkasta za mešano/mastno kožo (nikakor pa roza verzija, mi je dražila in izsušila kožo). :) Pa zelo všeč mi je L'oreal nežni odstranjevalec za oči in ustnice (je dvofazni, tudi za vodoodporna ličila), ki je v manjši embalaži, pa je super za mojo občutljivo kožo. :) Imam pa trenutno še Biobaza micelarno, pa ne priporočam, ker daje tak vroč občutek na koži, kar mi ni všeč. :) Skratka, Garnier roza, Inell in predvsem L'oreal nežni odstranjevalec so mi supeeer za občutljivo kožo. <3
      Katere micelarne pa je tebi povzročile takšne težave? :/

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3